Mitä hypnoosi on?

Hypnoosi on täysin luonnollinen ja normaali ilmiö, joka saadaan aikaan lähes kaikissa ihmisissä. Sana hypnoosi tulee Kreikan kielen sanasta Hypnos, joka tarkoittaa unen Jumalaa. Hypnoosi on unen ja valvetilan välinen syvä rentoutumisen tila.

Hypnoosissa päästään vaikuttamaan ihmisen alitajuntaan. Hypnotisoijan antamat suggestiot eli ehdotelmat tallentuvat hypnotisoitavan alitajuntaan, jota kautta ne vaikuttavat ihmisen toimintaan valveilla ollessaan.

Valveilla ollessa hypnoosin aikana saadut suggestiot toimivat jälkihypnoottisesti esim. ankkurointina. Koskettaessasi ankkuroitua kohtaa voit jopa vuosia alitajuisesti toimia suggestion ohjaamalla tavalla.

Ihmisistä 95% voidaan hypnotisoida, hypnoosin syvyys kyllä vaihtelee vastaanottokyvyn mukaan.

Käyttäessäni hypnoosia valitsen asiakaslähtöisesti juuri sopivan menetelmän.

Hypnoosissa käytetään paljon suggestiota, joka voi olla suostutteleva ehdotus, vakuus tai väite, joka ei joudu mielen kriittisen pohdinnan kohteeksi vaan hyväksytään sellaisenaan. Suggestiot vaikuttavat meissä ja niin opimme pitämään epätosia asioita, väittämiä ja ominaisuuksia itsestämme ja elinpiiristämme tosina. Väärät uskomukset hankaloittavat elämää ja toimivat esteinä mahdollisuuksiemme toteutumiselle.

Esimerkiksi suggestio pelosta ja jännityksestä nostavat ihmisen verenpainetta ja pulssia, joka voi esiintyä mm. sosiaalisten kontaktien pelkona ja ahdistustiloina.

Turvallisuuden tunne, lepo ja rauha puolestaan laskevat niitä. Esim. särky- ja kiputilojen alueille voidaan hypnoosin avulla suggeroida voimakasta lämmön tunnetta, jolloin kipu kyseisellä alueella lievittyy.

Minun koulutustaustani on sairaanhoito- ja terveydenhoito, joilta alueilta minulla on 20 vuoden kokemus. Olen työskennellyt myös diabeteshoitajana 4- vuotta, jossa huomasin painonkevennyksen olevan todella haasteellista suurimmalla osalla asiakkaistani.

Lähdin kouluttautumaan 3- Dream valmentajaksi vuosi sitten tammikuussa ja valmistuin 6/2015. Sen jälkeen olen tehnyt kymmeniä ryhmärentoutusvalmennuksia, tupakan lopetus hypnooseja sekä painonkevennys hypnooseja. Olen matkalla hypnoterapeutiksi ja koulutus siihen jatkuu 1/2017 jolloin voin myös laajemmin työskennellä hypnoosin parissa. Hypnoosilla on ollut monelle asiakkaalle suuri vaikutus muutos matkalla kohti parempaa ja terveempää huomista.

" Kaikki mitä olemmem oppineet väärin voimme poisoppia tai oppia uudelleen"

Tähän perustuu myös painonhallinta ja tupakoinnin lopettamis hypnoosi.

Jos olet päättänyt muuttaa elämäntapojasi ja tarvitset siihen tukea niin Hypnoosi on yksi hyvin varteenotettava vaihtoehto.

Teen tällä hetkellä hypnoosiohjauksia vielä n. vuoden verran hyvinvointivalmentajana ja ohjaushinnat ovat siksi vielä edulliset. Voit siis hyödyntää näitä hintoja vielä 5/2017 asti.

Kenelle hypnoosi ei sovi?

* syvästi masentuneille

* skitsofreniaa sairastaville