Kuumakivihieronnan vaikutukset sekä hieronnan vasta-aiheet 


KUUMAKIVIHIERONTA

Kuumakivihieronta on tehokas stressiä poistava, syvärentouttava, energisoiva ja puhdistava hoito. Kuumakivihieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja näin kuona-aineet saavat kyytiä, se parantaa myös lymfa- ja ääreisverenkiertoasi. Kipeytyneet lihakset saavat lievitystä kipuun, lihas rentoutuu ja kehon ja mielen stressi katoaa. Kuumakivihieronnalla sanotaan olevan positiivisia vaikutuksia esimerkiksi unettomuuten ja erilaisiin stressitiloihin. Stressin ja lihasjännityksen väheneminen auttaa myös laskemaan verenpainetta. Kaikkein parhaiten kehosi hoitaa itse itseään rentoutuneessa tilassa.

Kuumakivihieronnassa käytän luonnossa hioutuneita basalttikiviä, jotka ovat tasaisia ja tuntuvat pehmeiltä ihoa hierottaessa. Lämmitän kivet noin 60 asteisiksi, jolloin kivet sitovat lämpöä pitkään ja luovuttavat sitä hierottaessa tasaisesti iholle. Käytän hieronnassa perus- tai tuoksuöljyjä oman valintasi mukaan. Rentouttava musiikki saa myös mielesi rentoutumaan ja ajatukset irti arjesta.

Tämä hetki on sinun omaa aikaasi. Lämpimien kivien helliessä kehoasi aloitan kehosi rentouttavan hoidon ensin öljyämällä ihosi, jonka jälkeen siirrän kivien lämmön käsien kautta ihollesi ja sitten aloitan kuumilla kivillä hieronnan.


HIERONNAN VASTA-AIHEET :

Tuoreet vammat ja tulehdukset: Mustelmat, revähdykset, venähdykset, nyrjähdykset, lihasruhjeet, koska hieronta voi saada aikaan verenvuotoa kudoksiin. Punoittavaa, kuumottavaa tulehtunutta kudosta ei voi hieroa. Leikkausten jälkeen lääkärin lupa.

Tarttuvat ihotaudit: Ihotaudit, jotka aiheutuvat bakteerista, sienestä tai viruksesta. esim. herpes, syylä, jalkasieni. Psoriasis ei ole tarttuva.

Kuume tai flunssa

Pahanlaatuiset kasvaimet: Hieronta saa kasvaimen lähettämään etäpesäkkeitä. Poistettujen kasvaimien jälkeen on kysyttävä aina lääkäriltä lupa.

Selvittämätön kyhmy tai suurentuneet imurauhaset: Voi johtua infektioista tai kasvaimesta.

Sydänvika tai sydämen toiminnalliset häiriöt: Esim. sydämentahdistin. Kysy lupa lääkäriltä hierontaan.

Verenvuototauti: Hieronta voi aiheuttaa ihonalaisia verenpurkaumia.

Laskimotukokset: Hieronta voi irrottaa verihyytymiä, jotka kulkeutuvat keuhkoihin aiheuttaen siellä vahinkoa.

Alkoholin- tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena oleminen tai krapula

Korkea- tai matala verenpaine: Lupa lääkäriltä ja lääkitys kunnossa.

Iskeeminen kudos: Huonontunut verenkierto kudoksessa, jolloin hieronta voi aiheuttaa helposti haavauman, joka on vaikeasti parannettavissa.

Suonikohjut: Suonikohjujen kohdalta ei voi hieroa.